RSS

My weds review : Goodies Bag

taktau nak start review dari mane..hentam saja lah labu... :p

jom tgk gambar sambil bercerita.hehe.

oh ni telur pindang buatan sendiri..memang jimat 50% kalau buat sendiri berbanding beli siap. telur & bahan2 di sponser oleh abg, tukang bagi resepi & masukkan bahan2 dalam periuk adelah abg kpd abg ipar ku. yg aku ingat antara bahan2 dia, telur (op kos la!!), kicap, garam, jintan2 tu, daun pandan, daun jambu batu, okbai tu je yg aku ingat. hikhik.. masak ni 3 hari 2 malam. make sure api kecikkk je, pastu telur memang kene beli lebih, sebab mmg akan ade yg pecah/retak punye, actly yg retak tu la yg sodappp..walaupun kaler nye tak bape nak rata, macam bertompok skit, tapi rase dia tetap sedap. wuhh tahan lame taw telur ni. letak dalam esbok 2minggu pun elok jek lagi.

ni testing2 je, doily berkaler tu beli kat penjual kat FB.
nampak lawa je kan riben besau tu, tapi mane larat nak beli utk 600 paper bags oiiii. so beli yg kecik sudey. cop tu plak design sendiri, pakai power point je. pastu tempah kat Johor Jaya. RM24 gitu kot. stampad tu kaler purple, tapi nampak macam biru jek ek?
brown paper bag aka bag goreng pisang ni mintak tlg anum belikan kat Wakim, kat Kg. Baru, KL. sebungkus 100pcs=RM15 (kot).

ni aku la yg pandai sgt lekat kan doily pakai gam cecair biase tu. skali jadik buruk pulak lepas beberape ari. doily ni pulak ade yang kaler turun la, jadi putih la.. last2 aku gram, koyakkan sume nye, tampal doily putih biase je (pakai glue stick). ade lah dalam 200keping gak. tu la, takde keje carik keje!~


kismis ni di sponser oleh kakak ku iaitu kalus. haha. kismis beli 10kg=rm120. murah kan. dapat banyakkkk pack. pastu sedap plak tu, basah2 gittew. pack kecik-kecik untuk di muatkan di dalam kotak goodies kekanak.

goodies untuk kekanak.ade gule2,mini pudding,kismis. kotak dapat free hasil gigih masuk contest taun lepas. tqvm styleweddings.my :)

ni la dia cenderahati tanda trime kasih kpd yg sudi datang ke majlis kami..hehe. muslim dapat yasin, telur pindang & kerepek :) non-muslim tukar yasin tu kpd keychain.

noodles box from style wedding. untuk kekanak. kredit pics to my OP Chot Touch

hasil akhir. hehe. gigih buat mende alah ni. potong riben, ikat riben, cop kat doily, lekatkan doily.erghh. nasib lah kahwin hanya sekali. kan ku korbankan jiwa dan raga untukmu. (eh?)


tu saje untuk kali ini..tata~




5 comments:

ada mokhtar said...

kedai tempah cop kat johor jaya tu area mana dear...?

MieraJellina said...

salam, nak tanye lah... boleh tak bagi name facebook yang jual doily paper tu?

Lely Noradila said...
This comment has been removed by the author.
Lely Noradila said...
This comment has been removed by the author.
Lely Noradila said...

sis,
nk tanye 10kg kismis u pack kecik2 dpt brp?

Post a Comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers