RSS

Pewangi bilik pengantin

Masih buntu memilih pewangi bilik yg harum semerbak? yeee sy dah jumpe pewangi paling sesuai utk di letak dalam bilik pengantin nanti. hehe.
macam2 jenis pewangi ade kat supermarket tu, jom tgk gambar dulu..

gantung2.tp mcm xtahan lame.

umm ni sedapp.

jenis elektrik

spray ni lagi la, kejap gile bau.

potpurri!


yee ni lah pilihan aku!! sedapp gile bau weh, konfim 1 rumah pun bley bau kalau letak kat ruang tamu. tempat burner tu beli kat kedai RM5, lilin pun RM5 (dpt byk2 lilin), pewangi tu beli kat body shop RM21 bau Pomegranate & Raspberry . Bau Tuberose & Orchid pun sedap tauu. lain kali nak g beli lah. hehe. syok oh...
Cume tuang beberape titik pewangi kat atas tu, pastu topup air biasa. pastu bakar lilin. make sure air tu xkering masa api still menyala. kena sentiasa pantau, kang tak pasal kene panggil bomba pulak. 1 lilin tu leh tahan 4jam. bau gile babeng sdp!!!

Tips dari penceramah mase kursus kawin : Kalau husband marah2/bad mood, harumkan rumah kite dgn bau Lavender. Kalau pempuan pulak, (PMS, mood swing bla3), husband bley letak bau Vanilla kat rumah/bilik. Dapat meng'cool kan keadaan. keberkesanannya tak tau, sebab aku lum kawin lagi. kih2.



Sekian.


6 comments:

Cik Jan said...

2 June 2012 : same date with majlis btandang saya.

singgah sini. :)
http://chefarizancheali.blogspot.com/

ka-ii said...

ye itulah pilihan saya juga! saya guna tu jugak hari tu. besh besh. ahaaa dan tips tu menarik. akan ku cuba.

r.i.n.a said...

beshkan.xsabar nak gune betul2 nanti.hihihih...

Nasa Rosli said...

tapi yang ni lagi best.

http://scentnote.blogspot.com/ :)
reed diffuser.

r.i.n.a said...

yeke.jap nak usha.hihi.tq 4 ur info :)

Farhana Hassan said...

Yang mcm btg lidi tue mana nak beli? any shop yg makna tahu..

Post a Comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers