RSS

My Weds Prep 1: Dewan

Yeay benda paling utama/penting iaitu dewan dah book!yeay yeay... memula rase macam susah jugak nak buat pilihan.. sbenarnya banyak la kriteria nak pilih dewan ni..

-lokasi (taknak yang susah2 sebab nanti susah tetamu nak carik. bukan semua orang ade GPS & bukan semua orang ialah org JB kan)
-parking (biarla tetamu senang nak park & tak payah jalan jauh+tak payah bayar parking fee)
-ekon? (haha yang ni mengada2 punya, cam aku memang kalau boley nak ade ekon, nak bagi keselesaan kat semua orang la kunun, kalau takde pun takpe je..majlis tetap bjalan jugak)

So ade beberapa dewan yang masuk dalam minda secara otomatik bila tarikh kawin dah ade ni..hehe..

1. Dewan TNB Kempas : lokasi ade dalam2 sikit (kempas), parking besa...dewan baru..ade ekon...dalam kawasan kuaters TNB.. harga: rm1200 (dewan shj). yang tak bestnye, wajib sewa kusi meja ngan dorg jugak.. contoh kerusi plastik RM1/unit, kerusi banquet rm10/unit, meja bulat 5' rm15/unit... so tambah2 itu ini nak dekat 3k gak la lebih kurang..huhu...  sape suke , bleh call En Rahmat - 0177775925/072192468.

2. Kompleks Tan Sri Mohamed Rahmat , tampoi.
Lokasi ni agak best la..tengah2 antara Skudai / Bandar JB.. nak pegi pun senang.. dekat jek ngan balai polis Tampoi / Angsana. Dulu mase akak aku kawen takde ekon, dulu harga dia rm2k+ siap kusi meja & pa sistem.. now? lebih kurang 3k.. heheh (sebab dah ade ekon kot). PIC: En. Zakaria 0137785755.

3. Dewan Jubli Intan. ni dewan femes kat JB ni kalau nak wat majlis kawin.. sebabnye kat tengah2 bandar.. pastu dewan nye best, lampu kuning ala2 hotel..tapi parking macam agak susah skit la..kene park kat tepi2 jalan yang sempit tu..harga bleh rujuk kat web MBJB.. kalau tak silap rm1000 tak campur kusi meja.. memula nak jugak wat kat sini, skali dapat tau da fully book plak tarikh yang aku nak tu..

4. Dewan Tmn Tun Aminah. dewan ni besar jugak..tetamu nak carik pun rase nye takde la susah mana (kot). tapi takde ekon (macam biase aku kan ngengade, jgn ikot prangai ni). haha... parking pun senang..harga leh tengok kat website MPJBT.

5. Dewan Tabung Haji. lokasi kat tengah2 bandar gak, dekat jek ngan si jubli intan tu.. parking dalam bangunan.. harga rm1k siap kusi meja.. berpatutan la sebab siap ekon.. tapi keluasan agak terhad. pastu macam susah je pengantin nak berarak..kene naik lif lagi tu..kiki..


ok ni jela 5 senarai dewan yang ade dalam kepale hotak. last skali decide pilih no 2 tu sebab sume orang senang nak carik, lagipun kriteria yang aku nak sume ade kat situ..kuikui...gedix. dah book pun, booking fee rm500.. pakcik zakaria cakap sebulan before majlis baru bgtau dia nak jumlah kusi meja brape depends pade jumlah tamu sebenar nanti... yang bestnye dia cakap misal kata kita amik 25 meja, tup2 pada hari kejadian, nak tambah meja/kerusi, dorang tak cas pun.. lebey kurang halal jela...hihih... like like.. ^^

7bulan++ je lagi... tak sabar pun ade..takut pun hade..(takut tak sempat kumpol duit, wakaka) .. skang nak makan KFC pun kene tunggu lepas kawin *saje buat ayat sadis*


bye

6 comments:

Kathy Tuah said...

wah, x lama lagi tu..

BudakBosan said...

hehe tak sabarrrr :p

EvaRieNa said...

wahhhh best nye :))

EvaRieNa said...

thanks for the info ;)) sonang keje den ;)) hihihi

r.i.n.a said...

welcome..slamat berpreparation :)

EvaRieNa said...

haha tu la nih.. tgh servey2 nih.. ingat nk amik TNB..

Post a Comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers