RSS

1 malam di Melaka @ 26 weeks

Jumaat aritu g Melaka attend wedding Paie..bestpren si amir merangkap kawan aku jgk (kawanmu kawanku jua kan).
Bermalam kat Tanjung Bidara Beach Resort.. Amik 3bilik (1 bilik geng lelaki bujang,1 bilik pempuan bujang,1 bilik pengantin baru yg sweet tu iaitu aku.mueheehe).

Bilik mengadap laut..best..tapi tak dengar sangat pun bunyi ombak sebab memang tak bape ade ombak pun pantainyee..hehe. Rate bilik rm192..bilik biasa jer..oldskul sikit n takdela bersih sangat..ada pasir skit kat lantai n bilik air..mozek pun karat skit..lantakla..haha..

Jumaat malam g jln2 kat Jonker Walk..boring je & taktahu nak beli ape.makanan sume cina yg jual..cume dapat penat je..dahla buyung, kene jalan jauh pulak..sakit pinggang haku.. Pastu g makan kat Asam Pedas CLAYPot Kota Laksamana. Ni pun carik kat foursquare je.. Ala takdela sedap pun..1 set ada nasik, Asam pedas ikan kembung/pari/tongkol/tetel sayur & telur masin RM8. (refer gambar kat bawah)Ehh Asam Pedas Johor lagik power kott~hohoo..

Esoknya lepas checkout terus g homestay rombongan pengantin laki...slamat pengantin baru Pepaie& Daya...Happy honeymun..bestnye g honeymun kat equatorial Cameron..same tempat ngan aku honeymun tu..bestttt sebab tu kawasan paling tinggi kat Cameron..romentik uolss..pepagi bukak tingkap penuh ngan kabus je..(teringat kenangan sendiri,eceh!)
Lepas majlis terus balik JB..tak koser aih nak jenjalan kat bandar Melaka ke ape.mak buyung tak larat nak berpanas bersesak..huhu..jum tengok gambar yg sempat di snap..

*minggu Asam Pedas Sedunia...Khamis lunch asam pedas ayam kat rumah koli&fiza masa datang tengok baby dorg..Jumaat asam pedas ikan (tatau nama ikan) lepas majlis nikah Pae..malamnye asam pedas claypot ikan kembung kota laksamana..pastu sabtu balik JB singgah umah kaklong asam pedas ikan duri..pastu arini (ahad) mak masak asam pedas ikan caru pulak utk lunch..hihi*

2 comments:

ditalolita said...

comel ko rina. aku dlu preggy tak kuasa nak amek gambar sbb muke dh takde rupe org..hehehe

r.i.n.a said...

suzana: ala tu pun mane ade mekap..mmg slekeh jgk..same je.hehehe

Post a Comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers