RSS

Cabut gigi bongsu


hai.

dah 6 bulan tak update blog. busy katanya..pui.

ni saje nak citer sebenarnya dah bape kali jugak la gigi ujung ni sakit. tapi wat dek je sebab boleh tahan lagi+memang anti dentist. penakut tu pasal gigi pun terabur ~.~

tapi ada 1 malam tu gigi sakit gila sampai asik tersedar je dari tido. dah macam sakit contraction nak branak tu ha.. siap google2 cara nak legakan sakit lagi. makan ubat tahan sakit 2x pun tak jalan.. last kumur2 air garam baru lega sikit tu pun sementara je..pastu try gigit cengkih mak ai loya pulak. 

esok paginya dah tak sakit tapi ptg tu buat2 berani je g jugak jumpa dentist. nasib dentist tu kawan husband, jadinya boleh la tergedik2 tanya itu ini. ingat nak check je dulu kot2 takpayah operation, cabut biasa je or boleh baik dgn hanya makan ubat.. skali doc kata kene jugak minor operation. terus rasa mcm nak kuar dari klinik skarang jugak. haha.. 

pastu xtray, doc ok jer dia suruh fikir dulu kalau taknak buat skarang pun boleh..tapi sakit dtg balik tanggung la sendiri.. sob2~
ntah macam mana lepas citer2 kesan, akibat, cara semua tiba2 doc nak g siap2kan alat nak wat operation tu jgk. ah sudah, berserah jela...cuak kot.. nama pun operation..ngehehe.

gigi ni masalahnya dah lah tumbuh senget, pastu ada lubang sikit, patut aa sakit gile, pastu doc kata dia akan tolak gigi geraham sbelah, silap2 gigi sbelah pulak jangkit rosak..euw...pastu kesan lepas operate lak doc kata kalau tkena saraf masa prosedur tu, sbelah pipi n mulut akan kebas2, mungkin kejap,mungkin berbulan2..mak ai seram dgr.

1st doc akan injek dulu bagi rase kebas, 2x..lepas tu tunggu masa nak start doc injek lagi 1..sedap gak injek ni macam kene gigit semut je..takyah nak takut sgt..kakaka..
pastu doc tutup muka tnggal idung ngan mulut je. barula macam real operation ahaha..
memang tak sakit pun...tapi rasa la die tekan2 gigi pastu kuarkan..takut je lebih..10minit camtu dah siap jahit..lepas seminggu kena g bukak jahitan lak.. pun tak sakit, aku je beria suruh doc bius bagai (tak kuasa doc nak layan perabis ubat bius dia je). total cost RM800 tapi sebab kenal ada la diskaun sikit :p
sedihnya sebab bley claim company RM300 je. apepun happy sebab 1 beban dah lepas... ~~
pasni ingat nak cuci gigi pulak lah kikis segala karang2 gigi yg dah lama menghuni ni.. 



ok..bye..

1 comments:

Dewi Aja said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Post a Comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers