RSS

Langkawi 2015


4 feb 2015 - 7 feb 2015

yeay 1st percutian untuk tahun ini...beli tiket flight dari tahun lepas lagi..bulan october kot...masa MAS buat promo..harga tiket rm222 sorang, jb-langkawi (transit klia). murah kan..hehe..adam belum kena cas  belum 2 tahun.. kali ni bawak mak n ayah skali...
flight dari jb pukul 7.05pagi..sampai klia sebelum pukul 8.transit sejam lebih then dalam kul 11 pagi smpai langkawi..bestnyeee ni kalau naik kete seharian baru sampai ni... 

sewa kete ambik kat kaunter airport je, kemain banyak kaunter, kitorg dapat nissan rm75 semalam. 
total 4ari 3mlm isi minyak rm30 je.

menginap kat hotel aseania resort, pakai gov rate, rm268 1 malam utk bilik deluxe.  besar ye ada 2 katil queen. papa 1 katil, mama+adam 1 katil. hehe.. request ada pintu tengah (connecting room) so meriah lah adam berlari2 kejap2 nak jenguk bilik atok..

2nd day nak pegi tengok buaya, skali sampai sana je adam tido pulak, dahla jauh dari cenang, hehe.. last2 pegi shopping kat Hj Ismail group, takdela shopping sgt pun, beli coklat2 orang kirim je. diri sendiri punya cume m&m dengan balm gamat je. eh ada lagi 1, beli periuk la gourmet rm59, utk masak bubur/sup2 adam kununnya...hehe, tapi sampai skarang belum guna.. -.-

lepas pegi underwaterwold, jln2 pulak kat dutyfree zone. sebelah2 je. kat cenang. laa harga sume sama je dengan kat hj ismail tu. kalau tau takyah sesusah pegi sana shopping. cet..kat cenang ni semua ada.. baju2 pun takdela mahal sangat. so lain kali duduk sini, shopping pun sini sudahlah ye..

pasal makan pulak, makan tengahari 2x kat padang mat sirat, main terjah je gerai tepi jalan tu..
malam pertama makan kat restoran Haji Ramli, kat cenang tu je..makan ikan bakar..sedap jugak. malam kedua tapau je sebab adam tido awal, papa tapau kat sawadee, nasi goreng cina (tak sedap sgt) + tomyam ayam (agak sedap). mahal sikit tapi lupe pulak harga dia. hahaha.
pastu papa ade beli cucuk2 sosej tu (kat pantai cenang jugak), teringat pulak lotceng uum/kuala perlis...sobsob... tapi ni kuah dia buat sendiri , sos blackpaper..sedappp..gerai kecik je tapi banyak orang beli...

ada budak tak mandi pagi...mandi kat klia..hehe.

lepas mandi kita usha awek arab pula

muka teruja tengok pantai.

breakfast tepi kolam :)

kepenatan..2nd day..belum 8pm dah tido,,last2 papa tapau makanan je makan dalam bilik hehe.





underwaterworld.best sebab ade penguin..


okay itu saje, tak jenjalan beria sebab memang pegi nak rilek2 je katanya..hehe insyaAllah nak dtg sana lagii...bestttlahh langkawiiii

2 comments:

Dkna Abza said...

seronok dia main pasir

budakbandunglaici said...

wah bestnya.. tengah blogwalking dulu. bulan 6 nanti nak pergi langkawi. nice tips sharing

Post a comment

l.o.v.e

Lilypie Second Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers